Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Er zijn mono (zwart), poly (blauw), dunne film (cis) en half-cutcell zonnepanelen. Zwarte zonnepanelen leveren over het algemeen meer wp per vierkante meter dan blauwe. Poly zonnepanelen zitten gemiddeld op 170wp per vierkante meter, mono op 190wp en half-cutcell 205wp. Dunne film (cis) zonnepanelen worden tegenwoordig een stuk minder verkocht, aangezien de opbrengst van deze zonnepanelen per vierkante meter aanzienlijk minder is.


Wat is wattpiek (wp)?

Wattpiek, afgekort als Wp, is de eenheid die gebruikt wordt om het maximale vermogen van een zonnepaneel te beschrijven. Deze waarde geeft aan hoeveel elektrische energie een zonnepaneel kan opwekken onder perfecte omstandigheden, zoals volledige zoninstraling en ideale temperatuur. Wp is een handige standaard voor het vergelijken van de energieproductiecapaciteit van verschillende zonnepanelen. Als voorbeeld, als een zonnepaneel een vermogen heeft van 300 Wp, betekent dit dat het, in de beste omstandigheden, tot 300 watt aan energie kan genereren.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Het grootste voordeel is natuurlijk dat uw energieverbruik een stuk omlaag gaat. De kosten van het aanschaffen van zonnepanelen zijn gemiddeld binnen 5-6 jaar terugverdiend. Bovendien bent u zelfvoorzienend van uw eigen stroom. (0 op de meter)!


Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, hangt af van de grootte van uw dak. Onze installateurs komen dit graag voor u inmeten. U kunt gerust contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen. Voor het inmeten van het dak hanteren wij een tarief van €49,95. Dit bedrag krijgt u terug wanneer de installatie door ons mag worden verzorgd.


Ik twijfel over zonnepanelen, is dat wat voor mij?

Zonnepanelen zijn er voor iedereen. Wij proberen stapje voor stapje de wereld een stuk duurzamer en groener te maken. Elk dak is geschikt. Bij iedere aanvraag bespreken wij hoeveel rendement uit de zonnepanelen komen die eventueel op uw dak gelegd worden.


Kan ik ook alleen bij jullie de zonnepanelen bestellen en ze zelf installeren?
Wij bieden Doe-Het-Zelf pakketten aan! Als u handig bent, bespaart u op installatiekosten hiermee. Houd wel rekening mee dat u geen garantie krijgt als u er voor kiest om zelf te installeren. (Wel transportgarantie)

Leveren zonnepanelen in de herfst en winter wel voldoende rendement op?
Het is niet waar dat zonnepanelen alleen in de lente en zomer nuttig zijn. In werkelijkheid halen ze hun energie uit licht, niet alleen uit direct zonlicht. Dit betekent dat ze ook op bewolkte dagen functioneren. Hoewel de hoogste energieopbrengst doorgaans in de maanden maart tot oktober plaatsvindt, leveren zonnepanelen ook in de herfst en winter energie door het zonlicht dat ze dan ontvangen.

Saldering

Is het nog wel waard om zonnepanelen te halen?
Zonnepanelen aanschaffen blijft nog aantrekkelijk voor zo goed als elk huishouden. Voor een gedetailleerde uitleg over waarom dat zo is, check onze blogpost hierover.

Offerte

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Offertes kunt u op verschillende manieren aanvragen. Dit kan via telefonisch contact (038-2340600), via e-mail (info@panelencentrumnederland.nl) of via onze website. U kunt dan de producten in de offertelijst zetten en deze versturen met uw gegevens. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Wat moet ik doen als ik vragen over mijn offerte heb? Moet ik rekening houden met bijkomende kosten?

Panelen Centrum Nederland stelt haar offertes met grote zorg én in overleg met u op. Wij zijn transparant in de werkzaamheden die wij uitvoeren en wat wij verwachten van u. De prijzen die wij geven zijn conform de gemaakte afspraken. Panelen Centrum Nederland hanteert altijd prijzen inclusief BTW.


Levering

Kunnen (grote) pakketten ook verzonden worden?

Wij hanteren voor kleine pakketten €6,95 verzendkosten. Voor grote pakketten, bijvoorbeeld zonnepanelen (tot 30 stuks) hanteren wij transportkosten. Afhankelijk van uw regio worden de tarieven bepaald.De levertijd bedraagt tussen de 3-5 werkdagen. Voor eventuele spoedbestellingen kunt u gerust contact met ons opnemen.Met kleine pakketten ontvangt u automatisch een track-and-trace code waarmee u uw pakket kan volgen. Mocht u de track-and-trace code niet ontvangen hebben of kwijt zijn, neem dan gerust contact met ons op. Heeft u een groot pakket besteld? Dan spreken wij een datum en tijdstip af wanneer we het pakket bij u leveren.


Waar moet ik rekening mee houden wanneer mijn pakket geleverd wordt?

Bij een groot pakket moet u er rekening mee houden dat uw pakket op een pallet wordt geleverd.


Onderhoud

Heb ik na de installatie nog onderhoud aan de zonnepanelen?

Het glas van de zonnepanelen is zelfreinigend. Wel adviseren wij om de zonnepanelen 1x per 5 jaar schoon te maken. Houd ook regelmatig de omvormer in de gaten. Wanneer deze een storing of dergelijke weergeeft, kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen het probleem dan zo snel mogelijk oplossen.


Installatie

Biedt Panelen Centrum Nederland ook installaties aan?

Panelen Centrum Nederland biedt installaties door heel Nederland aan. Wij hebben een dekkend netwerk en erkende installateurs. De installateurs zijn op de hoogte van de laatste eisen voor het correct plaatsen van zonnepanelen en omvormers. Indien u een offerte met complete installatie wenst kunt u gerust contact met ons opnemen. De offerte wordt binnen 1 werkdag verstuurd.


Hoe lang duurt een gemiddelde installatie?

Een gemiddelde installatie hangt af van het aantal te plaatsen zonnepanelen, maar over het algemeen is de gehele installatie binnen 1 dag voltooid.


Waar moet ik rekening mee houden na een volledige geplaatste installatie?

Wij regelen na een installatie met een volledig pakket:

  • het aanmelden bij de energiemaatschappij;

  • garantiecertificaten;

  • monitoring van het PV-systeem.

Bestellingen

Bij bestellingen op de website dient het volledige bedrag betaald te zijn voor aflevering. Bij afhalen dient er een aanbetaling van 20% te worden gedaan. De overige 80% dient bij het afhalen contant of per pin betaald te worden.


Garantie

Geven jullie garantie?
Op de werking van tweedehands zonnepanelen hanteren wij een garantie van 31 dagen. Bij nieuwe zonnepanelen varieert dat per merk. Dit kan verschillen van 5 tot 30 jaar.